Reiki is een vorm van werken met energie. Reiki is een warme energiestroom, die ontspannend, rustgevend en helend werk Consulten t. Reiki herstelt het evenwicht op het lichamelijke, emotionele en geestelijke gebied. Het werken met energie door handoplegging bestaat al generaties lang. Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.

Reiki betekent “universeel” en Ki betekent “energie”.

Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm van werken door Mikao Usui herontdekt. Vanuit Japan is Reiki via Amerika naar Europa overgebracht. Iedereen kan Reiki ontvangen. Reiki kan zelfs aan dieren worden gegeven. Ieder mens wordt geboren met een open energiekanaal.

Echter in de loop van een mensenleven loopt men blokkades op door bijvoorbeeld onverwerkte emoties of trauma’s. Deze blokkades zitten onder andere op energetisch niveau en belemmeren zodoende een vrije energiestroom. Door Reiki worden blokkades opgeheven en wordt u opnieuw afgestemd op de universele levensenergie. Hierdoor kan de vrije energiestroom weer sneller op gang komen.

Reiki helpt enorm om tot rust te komen, wanneer u last heeft van stress of slapeloosheid. Reiki versterkt je creativiteit en verruimt je bewustzijn, waardoor je zekerder in het leven komt te staan. Reiki is de universele levensenergie die het zelfgenezingsproces van het lichaam en geest ondersteunt.

Reiki werkt altijd ook als je er niet in gelooft of het niet begrijpt.